Bestel en we verzenden op werkdagen binnen 24 uur - Betaal eenvoudig via iDeal, Tikkie of PayPal

De blend van mijn Italiaanse oom

DINSDAG 25 JANUARI 2022 -

Smaak van Puglia start in 2022 met bloggen over alle mooie Pugliese dingen. Het scherpt onze geest en we komen daardoor sneller op nieuwe ideeën en inzichten, een uitstekende manier om over ons vakgebied na te denken. En wat voor een gebied! De "hak" van Italië gaat de concurrentie aan met de grote broertjes in het noorden en midden van het land; wijnen en delicatessen uit Puglia groeien aan populariteit!  Kom maar op! "Le più belle cose della Puglia, siiiiiii!" Alle mooie dingen over Puglia vind je hier.

We starten vandaag met een nadere kennismaking van de wijnen en delicatessen in ons assortiment. De komende weken zullen we om de paar dagen een wijn of delicatesse presenteren met een bijpassende anekdote.

We trappen af met de wijn waar het in 2006 allemaal mee begon voor Smaak van Puglia, de Notturno. Deze mooie volle avondwijn met een "you love it or you hate it etiket", oorspronkelijk van het wijnhuis Brancasi en inmiddels deel uitmakend van Cantine Pandora, is een 100% Malvasia Nera met milde houtlagering.

Deze wijn vormde de basis van de eigen "blendwijn" die mijn Italiaanse oom altijd maakte tijdens onze zomervakanties. Iedereen vond zijn blend altijd heerlijk, maar niemand wist precies waaruit die precies bestond. Uiteindelijk ontdekte ik na jaren dat hij 50% Malvasia Nera nam, 30% Primitivo en 20% Negroamaro. Ik zou zeggen: probeer het zelf eens een keer. 😊🍷✔️

 

 


Reageer