Een Sauvignon Blanc uit Puglia? Jazeker! Van de schelpengrondwijngaarden in de Salento-zone produceert Pandora nog niet zo heel lang een overheerlijke Sauvignon Pugliese in een bijzondere flesvorm ook...
... Een witte wijn op basis van deze traditionele druif - waarvan de oorsprong in het zuidwesten van Frankrijk ligt - met aroma's van witte bloemen, citrusvruchten en exotisch fruit. Deze wijn kent heel wat mineraliteit en frisse zuurtjes.
Door middel van bij een deze druivensoort niet gebruikelijke korte houtlagering (zes weken tot vier maanden) is deze wijn vol van smaak. Samen met de overvloedige zon en de luchtdoorlatende schelpengrond, komt nog meer de nadruk op het kruidige, grassige karakter en (tropisch) fruit in de wijn; appel, passievruchten en mandarijnen. De afdronk is zacht en soepel. Veel kwaliteit voor een mooie prijs! Heerlijk! 🇮🇹🍷👌
DINSDAG 25 JANUARI 2022 -
Smaak van Puglia start in 2022 met bloggen over alle mooie Pugliese dingen. Het scherpt onze geest en we komen daardoor sneller op nieuwe ideeën en inzichten, een uitstekende manier om over ons vakgebied na te denken. En wat voor een gebied! De "hak" van Italië gaat de concurrentie aan met de grote broertjes in het noorden en midden van het land; wijnen en delicatessen uit Puglia groeien aan populariteit! Kom maar op! "Le più belle cose della Puglia, siiiiiii!" Alle mooie dingen over Puglia vind je hier.
We starten vandaag met een nadere kennismaking van de wijnen en delicatessen in ons assortiment. De komende weken zullen we om de paar dagen een wijn of delicatesse presenteren met een bijpassende anekdote.
We trappen af met de wijn waar het in 2006 allemaal mee begon voor Smaak van Puglia, de Notturno. Deze mooie volle avondwijn met een "you love it or you hate it etiket", oorspronkelijk van het wijnhuis Brancasi en inmiddels deel uitmakend van Cantine Pandora, is een 100% Malvasia Nera met milde houtlagering.
Deze wijn vormde de basis van de eigen "blendwijn" die mijn Italiaanse oom altijd maakte tijdens onze zomervakanties. Iedereen vond zijn blend altijd heerlijk, maar niemand wist precies waaruit die precies bestond. Uiteindelijk ontdekte ik na jaren dat hij 50% Malvasia Nera nam, 30% Primitivo en 20% Negroamaro. Ik zou zeggen: probeer het zelf eens een keer. 😊🍷✔️
]]>