Bestel en we verzenden op werkdagen binnen 24 uur - Betaal eenvoudig via iDeal, Tikkie of PayPal

Novecento23 Centenario - Amarone

Novecento23 Centenario "Amarone"
Via een collega met wie we zo nu en dan samenwerk ontving ik deze schitterende "amarone", een  topwijn die zich als volgt laat omschrijven: deze super riserva betreft een intense Italiaanse rode wijn, krachtig, smaakvol en met een imposant alcoholpercentage van ruim 15%. Geen Amarone op het etiket, maar wel degelijk gemaakt van Corvina-druiven (de Amarone-druif) en wel uit het wijnjaar 2013, gedroogd en gevinifieerd volgens de traditionele methode.

De smaaknotitie vermeldt verder: een zeer intens, vol bouquet, met tonen van zoete vanille en rode bloemen met op de achtergrond gedroogde vruchten, geroosterde noten, kruiden en veel onverwachte geuren. Qua smaak laat deze wijn een aangename, lange fluweelzachte smaak achter met hints van rijp geconcentreerd fruit en een eindeloze afdronk. Van deze wijn, speciaal gemaakt  en opgedragen aan de honderd jaar sinds de geboorte van oprichter Ugo Vedovato, zijn slechts 2.000 flessen gemaakt.

Ja, ik wil deze wijn graag ontvangen...
... We verkopen deze wijn voor € 44,99 per fles op inschrijving. Klik hier op Novecento23 Centenario en vermeld in de mail als titel Novecento23 Centenario en in de tekst hoeveel je er van wilt hebben en je NAW-gegevens. Wij regelen het.

 

 

Wijnnaam & herkomst:
Druiven:
Alcoholpercentage:
Deel van Puglia:
Karakter & proefnotitie:
Serveren rond:
Bewaaradvies:
Oogstjaar:
Producent:
Wijn-spijs advies:
Tip & bijzonderheden:

Beschrijving volgt.