Bestel en we verzenden op werkdagen binnen 24 uur - Betaal eenvoudig via iDeal, Tikkie of PayPal

Mee op wijnreis

Culinaire wijnreis Puglia
Droomt u ook van wijnproeven in Puglia, door prachtige Zuid-Italiaanse plaatsjes wandelen en genieten van heerlijke maaltijden? Dan is de vierdaagse Smaak van Puglia Wijnreis echt iets voor u. Deze minivakantie heeft een familiair karakter en is opgezet in samenwerking met onze wijnproducenten en horecavrienden. Laat uw zintuigen verrassen door smaken, kleuren en geuren zoals u ze alleen in Zuid-Italië kunt ervaren.

Bekijk de
agenda om te zien wanneer wij weer op reis gaan naar Puglia. Wilt u liever een wijnreis met een besloten groep boeken? Dat kan ook. Vul het aanmeldformulier in en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Puglia Wijnreis

Wat kunt u verwachten?
De groep bestaat uit 8 - 12 personen en individueel inschrijven is mogelijk. We kiezen bewust voor een kleine groep, zodat er de benodigde aandacht is voor alle deelnemers en het programma. Ons uitgangspunt is “genieten en proeven in een ontspannen sfeer, voor zowel de beginnende als gevorderde wijnliefhebber”. Wat u kunt verwachten, is een bezoek aan een kleine wijnproducent (cantina), de ontdekking van karakteristieke lokale gelegenheden (musea en trattoria) en een duik in de geschiedenis/cultuur van de streek (Romeins/barok). U geniet van de prachtige omgeving, de sfeer in de groep en de vele wijnen - die natuurlijk met de Zuid-Italiaanse keuken wordt gecombineerd. De vrije tijd in het programma geeft u de mogelijkheid om zelf ook andere gelegenheden te bezoeken. De reis is geschikt als educatie voor lekkerbekken en wijnliefhebbers, of als groepsuitje. Mocht u met meer dan 6 personen op wijnreis willen, overweeg dan een besloten wijnreis te boeken.

Wat zijn de kosten?

  • De prijs all-in en bedraagt tot vier maanden voor vertrek 795,00 euro per persoon, tot drie maanden voor vertrek 895,00 euro, en twee maanden voor vertrek (laatste kans om in te schrijven) 945,00 euro.

Reist u alleen, dan betaalt u 50,00 euro meer op bovenstaande prijzen.

Twee maanden voor vertrek maakt Smaak van Puglia bekend of de wijnreis doorgaat of niet, afhankelijk van het aantal aanmeldingen (minimaal acht).

Besloten groep?
  • De besloten wijnreis heeft dezelfde opbouw en inhoud als de weekend wijnreis Puglia. U kunt deze reis boeken voor 6-12 personen.
  • In verband met aparte boekingen en eventuele aanpassingen (andere reisdagen en vliegvelden), kost de besloten wijnreis gemiddeld 100 euro per persoon meer.

Wat betekent dat eigenlijk, all-in?
De wijnreis is inclusief:
- de vlucht vanaf Eindhoven Airport (andere opties eventueel ook mogelijk) naar Italië, met handbagage;
- vervoer vanaf het vliegveld naar het hotel in Brindisi;
- alle soorten van vervoer tijdens de wijnreis;
- drie overnachtingen in 2-persoonshotelkamer (ook voor 1 persoon te boeken);
- ieder ontbijt, lunch en diner;
- alle wijnproeverijen;
- alle tussendoortjes (koffie, thee, ijs of anders);
- alle entreegelden.

De wijnreis is exclusief:
- vervoer vanaf huis naar Eindhoven Airport (of een ander vliegveld) en terug;
- extra koffer (los te boeken voor de kosten van de betreffende vliegmaatschappij);
- uitgaven tijdens vrijetijdsbesteding;
- reis- en annuleringsverzekering;
- wijn en overige drankjes die genuttigd worden buiten het programma van Smaak van Puglia om;
- vervoer tijdens het verblijf buiten het programma om;
- overige uitgaven van persoonlijke aard.

Wat is - in grote lijnen - het programma?

  • Dag 1: na de aankomst in ons hotel in Brindisi starten we de reis met een diner inclusief proeverij van één van onze wijnhuizen. Een moment om te ontspannen en elkaar beter te leren kennen.
  • Dag 2: na het ontbijt (in het hotel) start het programma met een bezoek aan de stad Lecce. Lecce staat bekend als “Florence van het zuiden”. Het is een aristocratische, spirituele en intellectuele stad met veel barokke palazzi en kerken. In het oude stadscentrum lunchen we inclusief wijnproeverij, wederom van één van onze wijnhuizen. Daarna volgt een vrije tijdsmoment, waarbij u zelf de stad kunt ontdekken. Later op de avond hebben we een heerlijk diner bij een plaatselijk restaurant – mét proeverij – om daarna weer terug te gaan naar Brindisi.
  • Dag 3: na het ontbijt bezoeken we het culturele stadscentrum van Brindisi. Daarna brengen we een bezoek aan een cantina (wijnhuis) met een kleine proeverij. Daarna gaan we lunchen in de haven met het tweede deel van de proeverij. Na een moment van vrije tijd kunt u ’s avonds weer een geweldig diner verwachten bij een plaatselijke pizzeria.
  • Dag 4: vandaag gaan we naar Ostuni. Dit stadje is het meest bekend als het “witte stadje” vanwege de karakteristieke witkalk op alle gebouwen. Het ligt trots op de top van een heuvel en heeft een prachtig uitzicht tot aan de Adriatische kust. Daar lunchen we ook en genieten van de laatste wijnproeverij. Eind van de middag zijn we terug in het hotel om ons voor te bereiden op de terugreis dinsdagavond.
Wat vonden eerdere deelnemers?

Deelnemers geven de Smaak van Puglia wijnreis gemiddeld een 8,6. Enkele reacties:

- “Ik had de indruk dat alles gebeurde zoals het was geregeld. Grote klasse.”

- “Erg gezellig, leuk gezelschap.”

- “Wij willen je nog even van harte bedanken voor de hele mooie en aangename dagen die we mochten doorbrengen. Het eten, de wijn, het gezelschap en vooral de perfecte organisatie hebben ons nog enthousiaster gemaakt over Italië. Bedankt daarvoor!”

- “Wat een geweldig viersterrenhotel!”

 

Fotoboek Smaak van Puglia Wijnreis
Bekijk mooie sfeerbeelden van onze voorgaande reizen.

Welke kernzinnen passen bij de Smaak van Puglia Wijnreis
Voor wijnliefhebbers (u hoeft geen wijnkenner te zijn) die een normale conditie hebben. De reis is niet zwaar en het programma rustig. Voor wie van lekker eten en wandelen houdt. Ontstaan mede vanuit het goede contact met onze trotse wijnproducenten, die hun wijnen met liefde presenteren. Enkele kernwoorden om mee af te sluiten: kleinschalig, exclusief, ontspannen, onbezorgd genieten, persoonlijke ontmoetingen, authentiek stuk Italië, charme, verwennerij en gezelligheid!

Hoe kan ik me aanmelden?
Leuk dat u met ons mee wilt naar Puglia! Klik hier om u aan te melden. Voelt u vrij om vooraf contact met ons op te nemen om eventuele vragen te stellen - we staan u graag te woord.

Ik wil me graag aanmelden voor de wijnreis!