Bestel en we verzenden op werkdagen binnen 24 uur - Betaal eenvoudig via iDeal, Tikkie of PayPal

Mee op wijnreis

Culinaire wijnreis Puglia
Droomt u ook van wijnproeven in Puglia, door prachtige Zuid-Italiaanse plaatsjes wandelen en genieten van heerlijke maaltijden? Dan is de meerdaagse Smaak van Puglia Wijnreis echt iets voor u. Deze minivakantie heeft een familiair karakter en is opgezet in samenwerking met onze wijnproducenten en uiteenlopende horecagelegenheden. Laat uw zintuigen verrassen door smaken, kleuren en geuren zoals u ze alleen in Zuid-Italië kunt ervaren. Sinds 2011 organiseren wij er meerdere per jaar, in het voorjaar en najaar.

Bekijk de
agenda om te zien wanneer wij weer op reis gaan naar Puglia. Vul het aanmeldformulier in en wij nemen contact met u op. Wilt u liever een wijnreis met een besloten groep boeken? Dat kan ook.

Check de agenda hier voor alle data van onze wijnreizen in 2024.


Puglia Wijnreis


Wat kunt u verwachten?
De groep bestaat uit 8 - 12 personen en individueel inschrijven is mogelijk. We kiezen bewust voor een kleine groep, zodat er de benodigde aandacht is voor alle deelnemers en het programma. Ons uitgangspunt is “genieten en proeven in een ontspannen sfeer, voor zowel de beginnende als gevorderde wijnliefhebber”. Wat u kunt verwachten, is een bezoek aan een kleine wijnproducent (cantina), de ontdekking van karakteristieke lokale gelegenheden (musea en trattoria) en een duik in de geschiedenis/cultuur van de streek (Romeins/barok). U geniet van de prachtige omgeving, de sfeer in de groep en de vele wijnen - die natuurlijk met de Zuid-Italiaanse keuken wordt gecombineerd. De vrije tijd in het programma geeft u de mogelijkheid om zelf ook andere gelegenheden te bezoeken. De reis is geschikt als educatie voor lekkerbekken en wijnliefhebbers, of als groepsuitje. Mocht u met meer dan 6 personen op wijnreis willen, overweeg dan een besloten wijnreis te boeken.

 Wat zijn de kosten?

 • De prijs is all-in en bedraagt tot vier maanden voor vertrek 995,00 euro per persoon, tot drie maanden voor vertrek 1.050,00 euro, en twee maanden voor vertrek (laatste kans om in te schrijven) 1.095,00 euro. Bij een extra overnachting (*) is de prijs per persoon 75,00 euro extra. 

Ruim voor vertrek maakt Smaak van Puglia bekend of de wijnreis doorgaat of niet, afhankelijk van het aantal aanmeldingen (minimaal acht). Vanaf zes personen kunt u ook een besloten reis boeken.

Besloten groep?

 • De besloten wijnreis heeft dezelfde opbouw en inhoud als de geplande wijnreis. U kunt deze reis boeken voor 6-12 personen. Bij 6 personen kost de besloten wijnreis 100,00 euro per persoon meer: 1.095,00 euro.
 • Is de besloten reis op andere data dan die zijn gepland door Smaak van Puglia, dan kost de besloten wijnreis 100,00 euro per persoon meer: 1.095,00 euro (*) - in verband met aparte boekingen en andere aanpassingen. 
 • Dagen extra boeken is in overleg mogelijk tegen een meerprijs.

Reist u alleen (boeken we een eenpersoonskamer), dan betaalt u 150,00 euro meer op bovenstaande prijzen, bij zowel de groepsreis als de besloten reis.

Een koffer bijboeken voor in het ruim kan: per vlucht kost extra 10kg 30,00 euro p.p. en 20kg 60,00 euro p.p. (dit is de prijs van de vliegtuigmaatschappij). De meeste wijnreizigers kiezen voor handbagage, dat is een 10kg trolley koffer en een kleine tas (bij de reis inbegrepen) - en sommigen alleen een koffer als ruimbagage voor de terugvlucht.

(*) Wanneer een besloten wijnreis wordt geboekt op de door Smaak van Puglia geselecteerde data en de groep bestaat uit minimaal 8 deelnemers, dan geldt de prijs voor de wijnreis via open inschrijving, namelijk 995,00 euro p.p.

 

Wat betekent dat eigenlijk, all-in?


De wijnreis is inclusief:
- de vlucht vanaf Eindhoven Airport (andere opties eventueel ook mogelijk) naar Italië, met handbagage;
- vervoer vanaf het vliegveld naar het hotel in Brindisi;
- alle soorten van vervoer tijdens de wijnreis;
- 3 overnachtingen (of 4 *) in een 2-persoons viersterrenhotelkamer - ook voor 1 persoon te boeken tegen een meerprijs;
- ieder ontbijt, lunch en diner;
- alle wijnproeverijen;
- alle tussendoortjes (koffie, thee, ijs of anders);
- alle entreegelden.

(*) afhankelijk van de vluchten - die verschillen per jaar en daar zijn we afhankelijk van - is een wijnreis soms met vier overnachtingen. In dat geval is de prijs per persoon 75,00 euro extra. De tijd dat we in Puglia zijn verschilt nauwelijks; het programma is vrijwel gelijk.


Wat zit er allemaal in een wijnreis inbegrepen?

- Vliegen: vlucht heen Eindhoven – Brindisi,
priority boarding, met een vaste zitplaats, een trolley koffer en een tas onder de stoel voor je.
- Vliegen: vlucht terug Brindisi – Eindhoven,
priority boarding, met een vaste zitplaats, een trolley koffer en een tas onder de stoel voor je.
(33% van de reissom) (*)

- Vervoer vanaf vliegveld Brindisi naar het hotel,
in het historische stadscentrum.
- Drie overnachtingen in een viersterrenhotel,
inclusief alle soorten ontbijt.
- Bezoek van een Pugliees wijnhuis met rondleiding; una cantina,
en vervoer ernaartoe en retour.
- Bezoek aan diverse steden en dorpen in de buurt,
en vervoer ernaartoe en retour.

- Diverse culturele stadswandelingen,
inclusief elke dag wat tijd voor jezelf.
- Elke dag van de wijnreis koffie/thee of iets anders te drinken of een ijsje,
meestal na afloop van een stadswandeling.
- Drie meergangenlunches met drie bijbehorende wijnarrangementen,
en vervoer ernaartoe en retour.
- Drie meergangendiners met drie bijbehorende wijnarrangementen,
en vervoer ernaartoe en retour.

Kan door omstandigheden iets van deze lijst niet plaatsvinden, zal dat gecompenseerd worden.

(*) Een wijnreis kan ook geboekt worden zonder vliegtuig/vluchten, dan dient u het vervoer daarnaartoe zelf te regelen en kost dan € 675,00 per persoon.

 

De wijnreis is exclusief:

- vervoer vanaf huis naar Eindhoven Airport (of een ander vliegveld) en terug;
- extra koffer (los te boeken voor de kosten van de betreffende vliegmaatschappij);
- uitgaven tijdens vrijetijdsbesteding;
- reis- en annuleringsverzekering;
- wijn en overige drankjes die genuttigd worden buiten het programma van Smaak van Puglia om;
- vervoer tijdens het verblijf buiten het programma om;
- overige uitgaven van persoonlijke aard.

Wat is - in grote lijnen - het programma?

Iedere wijnreis is weer anders en het programma rouleert/varieert; we bezoeken elke keer een ander wijnhuis en uiteenlopende horecagelegenheden. Maar verspreid over meerdere dagen zien we heel veel van Brindisi, Lecce en Ostuni/of een ander(e) stad/dorp in de buurt - mede afhankelijk van de vliegtijden kan het programma hier en daar zijn aangepast.

 • Brindisi - na de aankomst in ons mooie hotel starten we de reis met een lunch/diner inclusief proeverij van één van onze wijnhuizen. Een moment om te ontspannen en elkaar beter te leren kennen.
 • Iedere ochtend een heerlijk ontbijt in het hotel.
 • Iedere middag een geweldige lunch bij een plaatselijke trattoria/pizzeria/ristorante.
 • Iedere avond een geweldig diner bij een plaatselijke trattoria/pizzeria/ristorante.
 • Lecce - deze stad staat bekend als “Florence van het zuiden”. Het is een aristocratische, spirituele en intellectuele stad met veel barokke palazzi en kerken.
 • Wijnhuis - we brengen een bezoek aan een "cantina" met een kleine proeverij. Daarna gaan we ergens lunchen met het tweede deel van de proeverij.
 • Ostuni - Dit stadje is het meest bekend als het “witte stadje” vanwege de karakteristieke witkalk op alle gebouwen. Het ligt trots op de top van een heuvel en heeft een prachtig uitzicht tot aan de Adriatische kust.
Wat vonden eerdere deelnemers?

Deelnemers geven de Smaak van Puglia wijnreis gemiddeld een 8,9.

Enkele reacties:

- “Ik had de indruk dat alles gebeurde zoals het was geregeld. Grote klasse.”

- “Erg gezellig, leuk gezelschap.”

- “Wij willen je nog even van harte bedanken voor de hele mooie en aangename dagen die we mochten doorbrengen. Het eten, de wijn, het gezelschap en vooral de perfecte organisatie hebben ons nog enthousiaster gemaakt over Italië. Bedankt daarvoor!”

- “Wat een geweldig viersterrenhotel!”

- "Het is een korte trip, maar er gebeurt zo verschrikkelijk veel leuks dat je het gevoel hebt een week weg te zijn!"

 

Fotoboek Smaak van Puglia Wijnreis
Bekijk mooie sfeerbeelden van onze voorgaande reizen.

Welke kernzinnen passen bij de Smaak van Puglia Wijnreis
Voor wijnliefhebbers (u hoeft geen wijnkenner te zijn) die een normale conditie hebben. De reis is niet zwaar en het programma rustig. Voor wie van lekker eten en wandelen houdt. Ontstaan mede vanuit het goede contact met onze trotse wijnproducenten, die hun wijnen met liefde presenteren. Enkele kernwoorden om mee af te sluiten: kleinschalig, exclusief, ontspannen, onbezorgd genieten, persoonlijke ontmoetingen, authentiek stuk Italië, charme, verwennerij en gezelligheid!

Hoe kan ik me aanmelden?
Leuk dat u met ons mee wilt naar Puglia! Klik hier om u aan te melden. Voelt u vrij om vooraf contact met ons op te nemen om eventuele vragen te stellen - we staan u graag te woord.

Ik wil me graag aanmelden voor de wijnreis!

 
Veel voorkomende vragen:

Ik reis alleen, geldt er dan een andere prijs?
Dat klopt. Een eenpersoonskamer heeft een andere prijs, vandaar dat de totaalprijs dan iets anders is.

Ik ben vegan of vega, ik heb een allergie. Kan ik wel mee op wijnreis?
Dat is geen probleem. Geef je wensen, allergieën of andere zaken die we moeten weten voor aanvang aan ons door! Dan regelen wij dat weer bij alle betrokken partijen.

Kan ik annuleren?
Het volgende annuleringsbeleid stelt Erwin in staat om te voldoen aan zijn contracten met leveranciers en reispartners en dekt de tijd en middelen die Erwin besteedt aan het voorbereiden en regelen van de reis.

Annuleringsbeleid:
Administratiekosten van € 50,00 zijn niet-restitueerbaar en niet-overdraagbaar. 50% van de betaling wordt terugbetaald tot 90 dagen voor de vertrekdatum, exclusief de administratiekosten. • Vanaf 89 dagen voorafgaand aan de wijnreis is het bedrag niet-restitueerbaar en niet-overdraagbaar. • Het volledige bedrag wordt terugbetaald als de reis wordt geannuleerd vanwege te weinig inschrijvingen. De administratiekosten worden niet gerestitueerd. • Erwin is niet verantwoordelijk voor enig verlies als gevolg van wisselkoersen van valuta. • Het volledige bedrag wordt terugbetaald als de reis wordt geannuleerd vanwege door de autoriteiten opgelegde beperkingen waardoor we niet naar Italië zouden kunnen reizen. • Als je je plek op een reis wilt annuleren, moet je je annulering per e-mail doorgeven aan erwin@smaakvanpuglia.nl. • We volgen de regels van de Nederlandse en Italiaanse autoriteiten aangaande de eisen rondom covid. Hoe die zijn ten tijde van de wijnreis kunnen we nog niet voorzien.

Wanneer weet ik of de wijnreis doorgaat?
De wijnreis van Smaak van Puglia gaat door als minimaal acht deelnemers zicht hebben ingeschreven en de aanbetaling hebben gedaan. Uiterlijk zes weken voor vertrek laat Erwin weten of er voldoende aanmeldingen zijn. Is dat niet het geval, wordt de betreffende wijnreis geannuleerd.

Ik heb nog vragen?
Je kunt al je vragen stellen via mail: erwin@smaakvanpuglia.nl of via Whatsapp: 0624923394!

Disclaimer
De deelnemer aan een wijnreis dient zelf een annulerings- en reisverzekering af te sluiten. Erwin van der Bij  is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor schade op welk gebied dan ook. Een wijnreiziger is volledig zelf verantwoordelijk voor zijn gezondheid. De wijnreis kan op geen enkele wijze bijzondere medische hulp vervangen.