Hele lekkere kleine oortjespasta en diverse recepten
DINSDAG 8 MAART -
Van onze producent van overheerlijke taralli, Fiore di Puglia, hebben we ook enkele Pugliese pasta's, waaronder de bekendste pasta: de "orecchiette".
De naam komt van de vorm, die doet denken aan een klein oor. In het Italiaans betekent "orecchio" dus oor, en het achtervoegsel "etto" betekent klein. In dialect ook wel "recchietedde", "chiancaredde" en "strascinata" - die laatste soort hebben we overigens ook.
En met de orecchiette kun je heerlijke gerechten maken, met of zonder vlees of vis, in allerlei soorten. Wij vinden de meest eenvoudige pasta al heel lekker, en daar heb je naast de orecchiette zelf maar heel weinig meer voor nodig: een halve ui, 15 tot 20 zwarte olijven zonder pit, 400 gram tomatenpulp, extra vergine olijfolie en wat zout en peper. Hmmmmm, smullen maar!😊
Van onze producent van overheerlijke taralli, Fiore di Puglia, hebben we ook enkele Pugliese pasta's, waaronder de bekendste pasta: de "orecchiette".
De naam komt van de vorm, die doet denken aan een klein oor. In het Italiaans betekent "orecchio" dus oor, en het achtervoegsel "etto" betekent klein. In dialect ook wel "recchietedde", "chiancaredde" en "strascinata" - die laatste soort hebben we overigens ook.
En met de orecchiette kun je heerlijke gerechten maken, met of zonder vlees of vis, in allerlei soorten. Wij vinden de meest eenvoudige pasta al heel lekker, en daar heb je naast de orecchiette zelf maar heel weinig meer voor nodig: een halve ui, 15 tot 20 zwarte olijven zonder pit, 400 gram tomatenpulp, extra vergine olijfolie en wat zout en peper. Hmmmmm, smullen maar!😊