Zon, strand en... heerlijke friselle! Wat wil een mens nog meer?
DINSDAG 1 MAART -
In onze rondgang langs het assortiment is het vandaag de beurt aan de friselle, van onze delicatessenproducent Fiore di Puglia.
En wat voor een mooi verhaal is aan dit lekkers verbonden, het is immers een van de meest traditionele Pugliese producten...
... De oorsprong van de "frisella" gaat ver terug. Denk aan een warme zomerdag en aan het strand; traditioneel is de gedroogde frisella te hard om als brood gegeten te worden, dus wordt-ie zacht gemaakt in warm (zee)water en vervolgens belegd met extra vergine olijfolie, tomaten en lekker gekruid met oregano of basilicum. Niet aan zee, en geen zeewater? - we zijn immers niet altijd aan het strand in het warme zuiden van Italië. ;-) dan uiteraard zelf wat zout toevoegen. En that's it! De frisella is heel knapperig en gemaakt van harde tarwebloem. We hebben de klassieke versie en de meergranen. Heerlijk! Probeer ze maar eens.
In onze rondgang langs het assortiment is het vandaag de beurt aan de friselle, van onze delicatessenproducent Fiore di Puglia.
En wat voor een mooi verhaal is aan dit lekkers verbonden, het is immers een van de meest traditionele Pugliese producten...
... De oorsprong van de "frisella" gaat ver terug. Denk aan een warme zomerdag en aan het strand; traditioneel is de gedroogde frisella te hard om als brood gegeten te worden, dus wordt-ie zacht gemaakt in warm (zee)water en vervolgens belegd met extra vergine olijfolie, tomaten en lekker gekruid met oregano of basilicum. Niet aan zee, en geen zeewater? - we zijn immers niet altijd aan het strand in het warme zuiden van Italië. ;-) dan uiteraard zelf wat zout toevoegen. En that's it! De frisella is heel knapperig en gemaakt van harde tarwebloem. We hebben de klassieke versie en de meergranen. Heerlijk! Probeer ze maar eens.