Bestel en we verzenden op werkdagen binnen 24 uur - Betaal eenvoudig via iDeal, Tikkie of PayPal

Met deze prachtblend kom je bij de kern

DONDERDAG 24 MAART -

De "Corerosa" van Cantine Due Palme  betekent vrij vertaald: wijn met een roze kern. De afgelopen jaren veranderde de roséwijn meerdere keren van vorm en van etiket, maar nu lijkt deze een vaste vorm te hebben gevonden...

... Wijnboeren in Puglia gebruiken hun kennis momenteel om op grote schaal over te stappen op smaakvolle en toegankelijke wijnen die een groot publiek kunnen aanspreken. Roséwijnen uit Puglia worden voornamelijk gemaakt van Negroamaro- en Malvasia-druiven. De bekendste druivensoort uit de regio is echter de Primitivo, dus het kon niet uitblijven dat er van die druif ook een rosé zou komen. Due Palme heeft er zo eentje geproduceerd. Voorheen was deze wijn een 100% Primitivo-rosé, tegenwoordig is deze geblend met Susumaniello. Een perfecte match, zo blijkt.

De wijn is helder licht rood van kleur en heeft fruitige aroma's van voornamelijk rode bessen. In de fluweelzachte smaak heeft deze lekkere fruitige rosé iets van frambozen en aardbeien. Verder in de smaak: delicate bloemige noten en fruitige geuren van zwarte kersen en frambozen. Karakter: fris, evenwichtig. Kortom, heerlijk. Let's try it, toch? Helemaal met het huidige weer. ;-)


Reageer