Bestel en we verzenden op werkdagen binnen 24 uur - Betaal eenvoudig via iDeal, Tikkie of PayPal

Heerlijk gerijpt in historische wijnkelders

VRIJDAG 4 FEBRUARI 2022 -

In onze assortimentspresentatie zijn we uitgekomen bij Cantina San Donaci, die voor enkele bijzondere wijnen zorgt. En heel veel uit een van de meest historische wijnkelders in Italië.

Hoe we in contact kwamen met dit wijnhuis is ook een bijzonder verhaal. Ere wie ere toekomt waren het mijn ouders die tijdens familiebezoek waren terechtgekomen in een nieuwe trattoria in Brindisi. Daar proefden ze enkele wijnen van dit wijnhuis waarover ze heel enthousiast waren! Nu is het vaak zo dat wijnen tijdens een vakantie altijd anders smaken dan thuis. Maar in dit geval waren ze ook hier erg lekker en niet veel later startten we dan ook een zeer prettige samenwerking. Inmiddels al ruim 12 jaar.

De uitgekozen wijn is de Anticaia Salice Salentino Riserva, gemaakt van Negroamaro- en Malvasia Nera-druiven. Deze blend vind je het meest in Puglia, allemaal op eigen wijze gemaakt. In dit geval: qua kleur diep robijnrood met oranje schaduwen. Mooie wijn met een aromatisch vol body. Andere omschrijvingen: chocolade, zwarte bessen, pruimen, krachtige en lange smaak, zachte afdronk. En als gezegd een "barrique" wijn. Heerlijk! 🍷✔️👌🏻☺️


Reageer