Bestel en we verzenden op werkdagen binnen 24 uur - Betaal eenvoudig via iDeal, Tikkie of PayPal

Goddelijke wijnen in een Romeinse stad

VRIJDAG 25 FEBRUARI -

In een eerder bericht vertelde ik over de start van Smaak van Puglia, met Cantina Brancasi. Vandaag is het de beurt aan de wijnproducent die dat wijnhuis zo'n vijf jaar geleden overnam, Cantine Pandora.

De overname vernam ik op een bijzondere wijze. Van het een op het ander moment liet mijn contactpersoon weten dat hij vrachtwagenchauffeur werd en ik voortaan met iemand anders zou communiceren. En, oh ja, "het wijnbedrijf was overgenomen"...💥 ... Omdat ik het fijn vond te weten met wie ik nu zaken zou gaan doen, boekte ik een vlucht en maakte een afspraak met de nieuwe eigenaar, Francesco. Wat bleek, hem had ik al ontmoet op een beurs in zuid-Italië, een jaar of zeven eerder - destijds werkte hij voor een wijnhuis in de buurt van Barletta, met de aankoop van Brancasi wilde hij nu voor zichzelf beginnen.

Francesco besloot - gelukkig - om de toppers van Brancasi te behouden 👌, maar daarnaast ook een nieuwe Pandora-lijn met Goden op de markt te brengen. Een van die wijnen is de Dioniso, 95% Nero di Troia (ook wel Uva di Troia) & 5% Malvasia Nera - een mooie mix van veel druiven uit het noorden van Puglia met een klein beetje uit het zuiden. De wijnnaam is een afgeleide van Dionysus/Dionysos, de Griekse god van de wijn. De wijn is mediterraan kruidig, met onder andere tijm, maar ook bosvruchten, zwarte bessen, braam, truffel en pruim. Een wijn met een intens robijnrode kleur waarvan het bouquet heerlijk is met tonen van gebrande koffie en specerijen. Proeven, toch? 🍷✔

 

Reageer