Bestel en we verzenden op werkdagen binnen 24 uur - Betaal eenvoudig via iDeal, Tikkie of PayPal

De wijnmaker en zijn wijnen vind je in... Keulen

DINSDAG 1 FEBRUARI 2022 -

In de verdere presentatie van ons assortiment zijn we aanbeland bij Cantine Lizzano, het derde wijnhuis met wie we zijn gaan samenwerken.

Tijdens een grote beurs in het Duitse Keulen in 2009 was er in de Internationale wijnhal ook een klein gedeelte ingericht voor een paviljoen Zuid-Italië. Er werd een stand gedeeld door elf kleinere leveranciers, waaronder de cantina sociale uit Lizzano. Voor exportmanager Luca en wijnmaker "enologo" Angelo - zie foto - was het de eerste stap buiten eigen land, en (hoe leuk) zo ook voor mij - buiten Italië om uiteraard. ;-). Na een proefsessie, met enkele weken later een uitgebreide rondleiding in het wijnhuis zelf, besloten we samen te gaan werken...

... En de rest is geschiedenis. Nog steeds hebben we vrijwel dezelfde wijnen van Lizzano, waar in de loop der jaren wel de nodige etiketten zijn veranderd. Zo ook van deze heerlijke jonge primitivo (PRI-MIT-IVO GIOVANE), "die met de balletjes" zoals ik regelmatig hoor. De wijn is granaatappelrood/rood van rode bessen van kleur en wat betreft smaak proef je kersen, kruiden, zwarte peper, rozijntjes en chocolade. Mmmmm, lekker!


Reageer