Bestel en we verzenden op werkdagen binnen 24 uur - Betaal eenvoudig via iDeal, Tikkie of PayPal

De echte Italliaanse pastasaus gemaakt van "maantomaten"

DINSDAG 15 FEBRUARI -

In de presentatie van ons assortiment is het de beurt aan het familiebedrijf Crudo, onze leverancier van heerlijke authentieke pasta's, pastasauzen en olijfolie.

We leerden de producent van deze delicatessen kennen op de allereerste editie van de Bellavita Expo. De intentie van een samenwerking was er en we spraken op die beurs af om ze te bezoeken in Binetto, een klein dorp boven Bari, meer in het noordelijke deel van Puglia. We werden daar met alle egards ontvangen en na een heel prettig gesprek en een rondleiding spraken we af om samen te gaan werken met betrekking tot enkele specifieke producten.

Een van de pastasauzen die we van famiglia Schiralli Crudo hebben is de "Passate di pomodoro e sughi pronti": La Notturna. Dat heeft wat extra uitleg nodig: hoewel "passata" in het Italiaans "puree" betekent, is er een wezenlijk verschil tussen de bij ons in Nederland bekende tomatenpuree en Italiaanse "passata". Passata is een dikke saus, die wordt gebruikt als basis voor soepen en traditionele sauzen, vanwege de zoete en romige textuur. Maar het kan ook dienen als vervanging van rijpe tomaten of tomaten uit blik of glas. En dan moet je je voorstellen dat - vandaar de benaming "la notturna" - de tomaten volledig 's nachts op smaak komen en vlak voor overrijping in de vroege ochtend worden geoogst, aldus Crudo. Probeer deze heerlijke saus alleen daarom maar eens! Eet smakelijk! 😊🇮🇹👌

 


Reageer