Bestel en we verzenden op werkdagen binnen 24 uur - Betaal eenvoudig via iDeal, Tikkie of PayPal

Chardonnay vind je overal, maar wel anders van smaak

VRIJDAG 4 MAART -

Ons wijnhuis Cantina San Donaci heeft enkele wijnen in het assortiment, waaronder ook deze heerlijke Anticaia Chardonnay Salento.

Chardonnay, welke wijnliefhebber kent het niet? Het is één van de bekendste witte wijnen. Niet vreemd dan ook dat de druivensoort behoort bij de vijf meest gedronken wijnen wereldwijd. Hoe dit komt? Het zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat dit druivenras over de hele wereld kan worden aangeplant, omdat het een ongelooflijk vermogen tot aanpassing aan klimaat en bodem heeft. De chardonnay-druif is geliefd is bij veel wijnmakers, zo ook die in Puglia. Waar de van oorsprong Franse druif normaal gesproken bekend staat om het botertje, zorgt de Zuid-Italiaanse ondergrond voor een lagere zuurgraad, waardoor de wijn fruitiger, frisser en zachter van smaak is. Pugliese wijnmakers spreken zelf daarom over "Chardonnay Pugliese" en in dit geval "Chardosalento".

Deze strogele wijn heeft gouden tinten en verfijnde en elegante aroma's van vers fruit, ananas, peer en banaan. De smaak is intens met een lang aanhoudende afdronk met uitstekende structuur en mooie zuren. Perfetto! Da provare? Siii!Reageer