Op bestelling

<< Vorige - Volgende >>


MALVASIA BIANCA RUBINO/TDS in bst.


Tenute Rubino wit

Artikelcode: 059NW2012MALVASIA BIANCA RUBINO/TDS in bst.
Wijnnaam & herkomst: Malvasia Bianca Tenuta Del Sole, IGT
Druiven: 100% Malvasia Bianca
alcoholpercentage: 12/12,5%
Deel van Puglia: zuiden
Karakter & proefnotitie: de kleur is strogeel met levendige gouden groene tinten. Het bouquet wordt gekenmerkt door geurige geuren van brem (rijst), iris (plant), maar ook ananas, gele perzik, meloen, vanille, amandel en zelfs honing vind je bij de proefnotities. Smaak: zeer elegant, met een zeldzame zachtheid qua ronding en structuur. Opvallend: een frisse en verheugende evenwichtigheid betreffende de zuurgraad. Het wijnhuis spreekt zelf van "een rijke en volle wijn, blijvende smaak in de mond".
Serveren rond: 8-10 °C
Bewaaradvies: nu lekker, tot drie jaar na de oogst.
Oogstjaar: 2017
Producent: Tenute Rubino
Wijn-spijs advies: de wijn blijft goed overeind bij diverse gerechten, maar geadviseerd wordt deze te combineren met wat zwaardere visgerechten (zwaardvis en tonijn). Maar ook couscous en een spekomelet worden aanbevolen. En voor de liefhebbers van (rijpere) kazen of een kaasfondue: een prima combinatie.
Tip & bijzonderheden: oorspronkelijk geïntroduceerd onder het label Tenuta Del Sole, vrij vertaald "wijn van de zon". En net als bij vrijwel alle Pugliese wijnen proef je als het ware die zon. Afkomstig uit wijngaarden (aangeplant in 2000) rondom de zee bij Brindisi, een zandbodem op zeeniveau. Gisting enkele weken in roestvrij staal, geen aanvullende tweede gisting, wel twee maanden verfijning in de fles. De wijn is nu op dronk, gemaakt voor twee/drie zomers. Het is niet gezegd dat de wijn daarna niet goed meer is, maar de smaak loopt terug.
euro 8.80

Aantal     • Smaak van Puglia
  • La bellissima Puglia
  • Disclaimer & Verkoopvoorwaarden

  • (c) SMAAK VAN PUGLIA, 2009-2019