Witte wijn

<< Vorige - Volgende >>


IL CASALE BIANCO CHARD.


Pandora-Brancasi wit

Artikelcode: 034BRAIL CASALE BIANCO CHARD.
Wijnnaam & herkomst: Il Casale Brindisi Bianco Chardonnay, IGT
Druiven: Chardonnay Pugliese
Alcoholpercentage: 12,5/13%
Deel van Puglia: zuiden (Salento)
Karakter & proefnotitie: het intense aroma blijft lang in de neus hangen. In zowel de neus als de smaak is fruit met hinten van rijpe perzik en passiefruit herkenbaar. Droge, fruitige witte wijn.
Serveren rond: 5-8 °C
Bewaaradvies: nu op dronk, net als vele witte wijnen is dit geen bewaarwijn, binnen plusminus twee jaar consumeren (etiket plus drie). Langer bewaren maakt de wijn iets geler van kleur.
Oogstjaar: 2017
Producent: Cantine Brancasi - Pandora
Wijn-spijs advies: een prima aperitiefwijn, maar een mooie wijn-spijscombinatie is die met asperges, vis en frisse salades. 
Tip & bijzonderheden: let op! Geen Franse Chardonnay, maar gecultiveerde (veranderd door het Zuid-Italiaanse warme klimaat) Chardonnay Pugliese/Salentino. De wijn is strogeel van kleur, met gouden tonen. Voor de fijnproever: de wijn is heel licht mousserend (prikkeling op de tong) en de afdronk zacht en plezierig, met het fruitige Puglia-bittertje. De etiketbenaming IL CASALE heeft een historische betekenis en is afkomstig van de middeleeuwse kerk Santa Maria del Casale in Brindisi (uit 1310), gebouwd om Maria te eren. De oorspronkelijke betekenis van "il casale" is (plattelands)huisje, vandaar ook die afbeelding op het etiket. Naast wijnen (deze serie kent naast wit, ook een rode en roséwijn) vind je "il casale" ook terug als oude wijk aan de overkant van de haven in Brindisi. Ook komt het terug in de vliegveldnaam Brindisi Papola Casale.
euro 6.80

Aantal     • Smaak van Puglia
  • La bellissima Puglia
  • Disclaimer & Verkoopvoorwaarden

  • (c) SMAAK VAN PUGLIA, 2009-2018