Niet meer leverbaar

Volgende >>


FRATTAROLO


CSD Barletta wit

Artikelcode: BAR0516-207FRATTAROLO
Wijnnaam & herkomst: Fratttarolo Malvasia Murgia, IGP
Druiven: Malvasia Bianca (85%) & Chardonnay Pugliese (15%)
Alcoholpercentage:12/12,5%
Deel van Puglia: noorden
Karakter & proefnotitie: qua kleur en geur is de wijn mooi geel, uitgebalanceerd en erg fruitig. Het zoet-zuurtje tijdens de afdronk pas perfect bij lichte aperitieven (koud en warm). 
Serveren rond: 10-12 °C
Bewaaradvies: nu op dronk, net als vele witte wijnen is dit geen bewaarwijn, binnen plusminus drie jaar na de oogst jaar consumeren. Langer bewaren maakt de wijn iets geler van kleur, maar dit doet niets af aan de kwaliteit.
Oogstjaar: 2016
Producent: Cantine Sociale di Barletta
Wijn-spijs advies: geschikt als aperitief, maar de wijn past ook perfect bij kruidige vis- en vleesgerechten.
Tip & bijzonderheden: de Malvasia Bianca-druif komt al sinds het begin van de wijncultuur voor en is van Griekse origine. In Italië vind je de druif vooral in het zuiden en in het bijzonder in Puglia - vanwege de overgevoeligheid voor kou en vocht wordt de Malvasia vaak ondergewaardeerd en dat is door de hete zomers in Puglia niet het geval. De wijngaarden - vijftien jaar oud - bevinden zich in bergachtig gebied (200 meter boven de zeespiegel) met veel kalkgronden. De vinificatie begint in stalen tanks, na handgeplukte selectie van de druiven. De uiteindelijke alcoholische vergisting in de tanks is zo’n tien dagen. Na botteling direct op de markt.
euro 7.70

Aantal     • Smaak van Puglia
  • La bellissima Puglia
  • Disclaimer & Verkoopvoorwaarden

  • (c) SMAAK VAN PUGLIA, 2009-2019