OOIT in asssortiment


CANULLI ROSATO FRZ in bst.


Lizzano rosé - mousserend

Artikelcode: LIZ0417-201CANULLI ROSATO FRZ in bst.
Wijnnaam & herkomst: Canulli Rosato Frizzante, IGP
Druiven: fiftyfifty Negroamaro en Primitivo
Alcoholpercentage:11/11,5%
Deel van Puglia: zuiden
Karakter & proefnotitie: mooi lichtroze wijn, levendig in het glas. Weinig geur, heel licht bessen. Met een aangename mousse en een subtiele, elegante smaak. Evenwichtig in smaak met een lichte body en verfrissende fruitaroma's. 
Serveren rond: 8-10 °C
Bewaaradvies: nu op dronk, tot twee jaar na de oogst (voor twee zomers).
Oogstjaar: 2016
Producent: Cantine Sociale di Lizzano
Wijn-spijs advies: lekker als aperitief, maar ook bij salades, fijne vleeswaren, schaal- en schelpdieren en (tip) diverse Aziatische gerechten. 
Tip & bijzonderheden: eind 2016 bottelde dit wijnhuis deze nieuwe mousserende rosé voor het eerst, gemaakt van de twee bekendste druivensoorten uit de regio, geoogst in de wijngaarden in de directe omgeving van Lizzano - en daarmee dus ook echt een Salento-wijn. Periode van de handmatige, selectieve druivenpluk: eind september. Vinificatie: Na een zachte persing van de druiven wordt het vloeibare deel gescheiden van het vaste deel met horizontale persen. Na afkoeling vindt de wijnopslag plaats met geselecteerde gisten; fermentatie bij een temperatuur van ongeveer 16-18 °C (fundamenteel voor het behoud en de versterking van de karakteristieke geur van de geselecteerde druiven). Daarna wordt de wijn direct gescheiden van het bezinksel en vervolgens koud gestabiliseerd voor het regelen van de juiste tweede fermentatietemperatuur (de bruisfase). Bij de ideale druk wordt de wijn opnieuw koud gestabiliseerd en gebotteld. Hoe jonger, hoe fruitiger.
euro 8.50

Aantal     • Smaak van Puglia
  • La bellissima Puglia
  • Disclaimer & Verkoopvoorwaarden

  • (c) SMAAK VAN PUGLIA, 2009-2019