RODE wijn

Volgende >>


IL CASALE (BRINDISI) SAL. ROSSO (Brancasi rood)


75% NEGROAMARO & 25% MALVASIA NERA, IGP (DOC) 12,5 -13%

Artikelcode: 001BRAIL CASALE (BRINDISI) SAL. ROSSO (Brancasi rood)
Lichte wijn die je makkelijk drinkt, zeer toegankelijk. Wordt veel geschonken op feesten en partijen (evenementenwijn). Heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Veel verkochte wijn van Smaak van Puglia sinds de start van de import eind 2006 - elk jaar top 10. Wijn met een robijnrode kleur, heeft een goede neus en delicate geur. Een droge wijn met een lichte tanninesmaak en het bekende Puglia-bittertje. Bekendste blendwijn (Negroamaro-/Malvasia Nera-druiven) uit deze regio. Aperitiefwijn, maar bij gerechten in het bijzonder geschikt voor gebraden wild en wat pikantere gerechten. Heerlijk ook bij diverse pizza's en pasta's.

  Diverse etiketten

De etiketbenaming IL CASALE heeft een historische betekenis en is afkomstig van de middeleeuwse kerk Santa Maria del Casale in Brindisi (uit 1310), gebouwd om Maria te eren. De oorspronkelijke betekenis van "il casale" is (plattelands)huisje, vandaar ook die afbeelding op het etiket. Il casale vind je naast wijnen (deze serie kent naast rood, ook een witte en roséwijn) ook terug als oude wijk aan de overkant van de haven in Brindisi. Verder komt de naam terug in de vliegveldnaam Brindisi Papola Casale. De optimale serveertemperatuur van deze wijn is rond de 18 °C. De wijn is nu op dronk, maar het wijnhuis geeft aan dat dit ook een redelijke bewaarwijn is (bij voorkeur liggend op een donkere koele plek), maximaal drie jaar (advies: etiket plus vier). Deze wijn is in een iets andere blendverhouding van de Negroamaro- en Malvasia Nera-druiven (meer richting de 40/60, mede vanwege het IGT-gebied) ook verkrijgbaar in 1,5 liter flessen: zie SALENTO ROSSO type-II (menubalk links SPECIALE formaten).

Opgemerkt: bij een wijnjaar met voldoende aanlevering van de twee druivensoorten bij het coöperatieve wijnhuis wordt een BRINDISI ROSSO (DOC) gemaakt. Zijn er minder druiven aangeleverd bottelt Brancasi een SALENTO ROSSO (IGP) waarbij ook druiven van aangrenzende wijngaarden worden gebruikt. De smaak is vrijwel identiek.

 

Bestellen: vul het aantal onderstaand in en klik op het winkelmandje.
euro 6.65

Aantal