ANTENISI


nog 4 - CSD Barletta rood

Artikelcode: BAR0516-204ANTENISI
Wijnnaam & herkomst: Antenisi Rosso Puglia, IGP
Druiven: 85% Sangiovese  & 15% Merlot Pugliese
Alcoholpercentage: 12/12,5%
Deel van Puglia: noorden
Karakter & proefnotitie: wat betreft kleur en geur is de wijn robijnrood en is er sprake van uiteenlopende bosvruchten. De afdronk omschrijft het wijnhuis als “polyfenolisch”, waarmee verfijnd en elegant wordt bedoeld in combinatie met lichte, nobele tanines.
Serveren rond: 16-18 °C - maar probeer ook licht gekoeld eens 10-12 °C 
Bewaaradvies: nu op dronk, tot zes jaar na de oogst.
Oogstjaar: 2014
Producent: CantineSociale di Barletta
Wijn-spijs advies: heerlijk bij een mooie maaltijd met rood, gegrild vlees (ossenhaas), maar ook bij diverse volle, kruidige visgerechten. 
Tip & bijzonderheden: de gebruikte druivensoort bij deze wijn is de bekende Sangiovese, het meest aangeplante druivenras (althans voor rode wijn) in (midden-)Italië en van oorsprong afkomstig uit Emilia-Romagna en Toscane. In het geval van de Antenisi Rosso Puglia zijn de druiven ruim tien jaar geleden aangeplant in het noorden van Puglia (bergachtig gebied, tweehonderd meter boven de zeespiegel). Vanwege de regionale mutatie heeft deze Sangiovese een andere gedaante gekregen. Het bijzondere van deze wijn is de blendcombinatie met gecultiveerde Merlot uit Puglia (vijftien jaar geleden aangeplant). De wijn is gemaakt volgens de traditionele maceratie in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De most is gescheiden via zachte pressing, waarna de definitieve alcoholische vergisting in acht dagen heeft plaatsgevonden bij een hogere temperatuur om zo de wijn optimaal op smaak te brengen. Na botteling heeft de wijn zes maanden stilgelegen op de fles, waarna de wijn op de markt is gekomen. 
euro 5.05

Aantal     • Smaak van Puglia
  • La bellissima Puglia
  • Disclaimer & Verkoopvoorwaarden

  • (c) SMAAK VAN PUGLIA, 2009-2018